Word vriend van de woudtse kerk 

Activiteiten

Er zijn geen geplande activiteiten.

Archief

Voorstelling Theaterkoor 40forever

Zondag 21 april 2024

 

Op zondagmiddag 21 april 2024 organiseert Stichting Vrienden van de Woudtse kerk een Koorzang voorstelling in de Woudtse kerk in ‘t Woudt.

Met de opbrengst wordt er gespaard voor de verduurzaming van het kerkgebouw.

 

Theaterkoor 40forever, opgericht in 1994, bestaat uit enthousiaste zangers tussen de 37 en 63 jaar verdeeld in 5 stemgroepen.

Ze staan onder leiding van de ervaren koordirigent Sebastiaan Philippa. Het koor wordt begeleid door een 5 koppig combo.


Het repertoire kenmerkt zich door een diversiteit aan muziekstijlen vanaf de jaren 1960 tot heden. Engelstalig en Nederlands,

van Adèle en Ed Sheeran tot Led Zeppelin en Queen. Van Dik Hout en Racoon. Er is niet een vast thema, gewoon lekkere muziek.


Het koor streeft er naar een goede performance neer te zetten in een sfeer van saamhorigheid, enthousiasme en gezelligheid.

De muzikale voorstellingen stralen maatschappelijke betrokkenheid uit, in een positieve sfeer.

Ze delen de passie voor het meerstemmig zingen in een theater setting;

expressie bewegen en performen hebben een plek in de show.

Recept voor een leuke middag!

 

De entree voor het concert bedraagt €12,50 (incl. één consumptie).


De deur gaat open om 15.30 uur. Aanvang concert: 16.00 uur.

Het concert duurt ongeveer een uur en een kwartier.


Kaarten zijn in voorverkoop, maar ook nog aan de deur verkrijgbaar,

via het scannen van een QR code waarbij u betaalt via de bank-app op uw mobiele telefoon.

Kerstconcert met ‘Lets sing together’ uit Maasland

 

Zaterdag 16 december 2023

 

Dit koor staat garant voor een gezellige start van de kerstperiode.

Met traditionele en moderne Kerstliederen komen we in de sfeer en meezingen mag!

 

***

 

Theatervoorstelling Marlies Ruigrok

Zaterdag 11 november 2023

 

Op zaterdagmiddag 11 november organiseerde Stichting Vrienden van de Woudtse kerk een theaterconcert in de Woudtse kerk in ‘t Woudt. Met de opbrengst werd er gespaard voor de verduurzaming van het kerkgebouw.

Zangeres en theatermaker Marlies Ruigrok bracht haar Muzikale Theater voorstelling ‘De Kleur Oranje’. Een vrouw besluit op een dag een wandeling te gaan maken. Een heel lange wandelling, honderden en honderden kilometers, duizenden voetstappen, oneindig in de tijd.

De voorstelling was een bundeling van (gezongen) verhalen over kwetsbaarheid, over het leven, over eeuwenoude rituelen om de dood te vieren, over de kracht van de mystiek, over de liefde en vurig verlangen: De Kleur Oranje.

 

De voorstelling werd om 14u voorafgegaan door een wandeling voor herinnering,  bezinning en ontmoeting in de polders rondom ’t Woudt, geleid door Psycholoog Erik-Ivo Homan. D

 

De Delftse Marlies Ruigrok is bekend van haar eerdere voorstellingen AZUL (2019), waarmee ze De Entreeprijs op Festival Boulevard won, en Zócalo (2021). Recent bracht zij haar debuut EP “Papel’ uit. Ze wordt begeleid door de 3 muzikanten; Aron Raars – gitaar, Peter Keijsers – sousafoon, trombone en  Boudewijn Ruigrok – piano, synthesizer.

 

Deze voorstelling is mede mogelijk door de bijdragen van Gebr. Van Kessel Wegenbouw B.V., Cultuurfestival Boerol, Harting Holland, Kwekerij ’t Woudt en de Gemeente Midden-Delfland


***

Theatervoorstelling Vocal Group Lava

 

Op zondagmiddag 22 oktober organiseerde Stichting Vrienden van de Woudtse kerk een zang theaterconcert in de Woudtse kerk in ‘t Woudt. 

Vocal Group lava bracht haar Theater voorstelling ‘Zij’ over alle facetten van het vrouw zijn; dochter, moeder, geliefde en vriendin. De thema’s die voorbij komen zijn: jaloezie, body positivity, girlpower, saamhorigheid, thuis zijn, wensen, jeugdliefde, troost, je goed voelen en zelfliefde. Een gegarandeerd leuke middag voor elke ‘gender’

Lava is een ‘All Ladies’ A capella zangroep uit de omgeving van Rotterdam en bestaat uit Patricia Arkesteijn, Heleen Klifman, Els Rodenburg, Susan Dekker, Rosanne Schliessler, Anneke Beukelman, Cora König en Annet Lutzke. Lava staat voor vurig, warm, vol passie. Een kleurrijke stroom en in al die schakeringen samen éen tot uiting gebracht in de genres klassiek, jazz, wereldmuziek tot Nederlandstalig.


***


Benefietconcert Woudtse Kerk 29 April 2023

 

Op zaterdagmiddag 29 april organiseerde Stichting Vrienden van de Woudtse kerk een concert met Kamermuziek in de Woudtse kerk in ‘t Woudt. Met  de opbrengst werd er gespaard voor de verduurzaming van het kerkgebouw.

Het strijkkwintet Pundamilia nam de concertbezoekers mee  door 4 eeuwen kamermuziek.

Op het programma stond muziek van Händel en Max Reger, maar ook meer recente componisten zoals bijvoorbeeld Kees Andriessen en Alexandr Glazoenov.

Het gelegenheidskwintet bestond uit de violisten Mirjam Vermeer-Buisman, Aateke Jansen, altist Hans Holthuis, celliste Mieke Smits en contra-bassist Marten Sijbrandij. De spelers van professioneel niveau zijn allen ook aanvoerders van de verschillende strijkersgroepen van het Tollens Ensemble uit Rijswijk en/of  het Orkest Intermezzo uit Rotterdam.

 

 

 

***Openluchtconcert in ’t Woudt op 10 September 2022

Na 2 succesvolle openluchtconcerten te hebben georganiseerd in 2020 en 2021, besloten wij als bestuur van de stichting Vrienden van de Woudtse kerk ook dit jaar wederom een openlucht concert te organiseren. Locatie een sfeervolle oude woonboerderij midden in het pittoreske dorpje ’t Woudt in de gemeente Midden Delfland. Qua voorbereiding hadden wij de ervaring van de afgelopen 2 jaren. Op advies van kenners hebben wij de zussen Maria en Anouschka Pedano uitgenodigd om het concert voor ons te verzorgen. Zij hebben zelf pianist Illia Fialko uitgenodigd om hen te begeleiden. De zussen studeren beiden aan het conservatorium in Amsterdam en zijn bijzonder talentvol. Op het programma stonden enkele klassieke werken en diverse Franse chansons.
Om het plaatje financieel rond te krijgen, hebben wij een aanvullende donatie gevraagd bij het Prins Bernhard Cultuurfonds en bij Beheerstichting Loswal de Bonnen. Van beiden ontvingen wij een toezegging van € 750,=. Op deze manier was ook het financiële plaatje rond bij 2 concerten met 100 bezoekers.
Wij hebben er voor gekozen om het concert te organiseren in het weekend van open monumentendag. Op deze manier konden we mooi meeliften met de publiciteit in kranten en via de media. Aanvullend hebben wij posters in de omgeving opgehangen en zelf uiteraard ook via onze eigen sociale media kanalen de publiciteit gezocht. Eveneens zijn persoonlijke uitnodigingen gestuurd naar de vrienden van onze stichting alsook naar bezoekers van eerdere concerten.
Het concert was een groot succes. Het was schitterend weer en alle aanwezigen, de artiesten en de organisatoren hebben genoten. De zussen Pedano en de pianist hebben er een heel persoonlijk en intiem concert van weten te maken!
Jammer genoeg viel de opkomst enigszins tegen. In totaal kwamen we slechts tot 73 betalende bezoekers, waar we op 200 gerekend hadden. Gelukkig hebben we ook in de kosten wat kunnen besparen. Via connecties hebben we een geluidsman kunnen regelen die voor een zeer gereduceerd tarief het geluid wilde verzorgen. Tevens vielen de kosten voor de catering wat lager uit. Al met al zijn we redelijk uit de kosten gekomen als we de aanvullende donaties ontvangen. Uiteraard zijn wij de beide stichtingen hiervoor bijzonder dankbaar.
Samenvattend kijken wij terug op een zeer geslaagd evenement wat we zeker de komende jaren nog eens willen organiseren. Voor ons blijft het een uitdaging om meer mensen te bereiken en een grotere opkomst te realiseren.
 Benefietconcert Woudtse Kerk 17 juni 2022

Op vrijdagavond 17 juni organiseerde Stichting Vrienden van de Woudtse kerk een jazzconcert in de Woudtse kerk in ‘t Woudt.
Met de opbrengst werd gespaard voor het vervangen van het uurwerk in de toren.

Het duo One for the Road nam concertbezoekers mee in een door jazz geïnspireerd muzikaal avontuur, langs verschillende thema’s.
Op het programma stonden iconische standards zoals ‘What a difference a day makes’ en ‘Cry me a river’,
maar ook meer recente nummers van bijvoorbeeld Jamie Cullum.

 


Drie Openluchtconcerten op Za 21 augustus 2021


Op zaterdag 21 augustus 2021 vonden er drie Openluchtconcerten plaats in het eeuwenoude kerkdorp ’t Woudt. ’t Woudt ligt aan de weg van Delft naar het Westland. Deze concerten maken onderdeel uit van het project ‘Ode aan Midden-Delfland’. De locatie van de concerten was de prachtige binnenplaats van boerderij De Lindehoeve, ’t Woudt 11.


Uitvoerenden waren zeer getalenteerde jonge musici. Bijna allen zijn laureaten en prijswinnaars van Jong Talent Concours Maassluis en het Prinses Christina Concours. Sommigen volgen inmiddels een conservatoriumopleiding en enkelen hebben zelfs meegewerkt aan het klassieke muziekprogramma Podium Witteman.

Twee miniconcerten in ’t Woudt door Esther van Es

Op zaterdag 12 september 2020, Open Monumentendag, deelde Esther van Es met ons, in verhalen en liedjes, haar eerste kennismaking met Schipluiden en vertelde hoe Midden-Delfland en de mensen die er wonen haar hart veroverd hadden. De puurheid van haar stem werd omlijst door de akoestiek van het mooie Woudtse kerkje. Een hele bijzonder combinatie. Een cadeautje op deze mooie dag!


De Vrienden van de Woudtse kerk organiserden op 22 augustus 2020 twee openluchtconcerten in 't Woudt in samenwerking met het Comité Concerten 't Woudt, bekend van de Zomeravondconcerten.

De locatie was de binnenplaats van één van de prachtige monumentale boerderijen, ’t Woudt 11.

Uitvoerenden waren sopraan Claron McFadden en gambist/cellist Robert Smith,

twee gerenommeerde muzikanten die een internationale carrière genieten.

Zij brachten een programma met muziek van o.a. Barbara Strozzi, Giulio Caccini,
Duke Ellington, enkele spirituals, Carl Friedrich Abel en Robert Smith.


De Vrienden van de Woudtse kerk organiserden op vrijdag 13 december 2019 een Kerstconcert in samenwerking met het Comité Concerten 't Woudt, bekend van de Zomeravondconcerten.


De uitvoerenden Anjo van Hemert (alt), Hester Verhoeff (viool) en Albert Moerman (orgel) brachten ons in Kerstsfeer met werken van Johan Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Peter Cornelius, Arcangelo Corelli. Daarnaast zal een aantal Oud Hollandse kerstliederen werd ten gehore gebracht.Anjo van Hemert


Hester Verhoeff


Albert Moerman


Anjo van Hemert is alt- mezzosopraan; zangeres en zangcoach. Zij studeert solozang sinds 1992, momenteel bij Rita Dams. Zij heeft een duo met pianist Ton van der Voort, en werkt regelmatig samen met andere instrumentalisten. Anjo’s repertoire omvat opera, oratoria, concertaria’s en liederen. Zij zingt eveneens in cantate-, kerk-, trouw- en rouwdiensten.

Sinds 2017 is de muziekstudio en Zangschool in Gouda gevestigd. In deze prachtige ruimte geeft Anjo workshops, individuele zanglessen en ensemble lessen aan jong en oud. De Zangschool heeft ook in Pijnacker een leslocatie. Palmconcerten zijn huiskamerconcerten in de muziekstudio en vinden ongeveer vier keer per jaar plaats.

Ook zingt Anjo voor de Stichting Diva Dichtbij. In een kleine groep in de huiskamer maakt Anjo contact met mensen die in hun eigen wereld verzonken zijn, zo ontstaan er prachtige momenten, de ene keer innig en klein; de andere keer uitbundig en feestelijk. www.anjovanhemert.nl


Hester Verhoeff begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen bij Mea Fontijn. In 2018 heeft ze haar Bachelor viool Cum Laude behaald aan het conservatorium van Rotterdam. Ze heeft aan het conservatorium lessen gevolgd bij Andras Czifra, docent aan het conservatorium sinds 1982, waarna ze een jaar lessen heeft gevolgd bij Benzion Shamir. Momenteel studeert ze voor haar master aan het conservatorium van Utrecht bij Lis Perry. Naast haar opleiding geeft ze concerten met verschillende orkesten en geeft ze vioollessen op invalbasis. Sinds 2017 maakt ze deel uit van ensemble Krulmuziek, dat concerten verzorgt voor de allerjongste kinderen.


Albert Moerman studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel en piano en behaalde er zijn ‘Einddiploma Solospel’. Hij volgde masterclasses bij o.a. Piet Kee en Luigi Fernando Tagliavini aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem en bij Marie-Claire Alain aan het Centre Musical International Johann Sebastian Bach in Saint-Donat. Van 1980-1982 studeerde hij bij Marie-Claire Alain aan het Conservatoire National de Musique in Parijs. In 1979 was hij prijswinnaar van het Internationale Orgelconcours te Brugge. Hij was jarenlang hoofd van de afdeling muziek van De VAK, centrum voor de Kunsten in Delft. Hij is organist van de kerk in ’t Woudt. Albert Moerman zet zich ook in voor Jong Talent Concours Maassluis. Een klassieke muziekconcours voor jong muzikaal talent.

Op vrijdagavond 23 november 2018 organiseerden wij samen met Jan van Westenbrugge een orgelconcert in de Woudtse kerk.

Zing mee in de Woudtse kerk

Op monumenten dag (8 september 2018) was de Woudtse kerk geopend.
De hele dag waren er mensen aanwezig zijn om u, onder het genot van een kopje koffie, alles te vertellen over de geschiedenis van de kerk.

Daarnaast organiseerde de “Vrienden van de Woudtse kerk” ook een meezingconcert. De Woudtse kerk is namelijk beroemd om zijn prachtige akoestiek. U kreeg de mogelijkheid om dit zelf te ervaren.

Bezichtig de Woudtse kerk in de zomer tijdens de openstellingen

Van mei tot half september is de Woudtse kerk op zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur open voor bezichtiging.
Er zijn vrijwilligers die u graag rondleiden in de kerk.
Bij trouw- en rouwdiensten is de kerk niet open voor publiek. Ook bij zomeravondconcerten is de kerk dicht, vanwege de voorbereidingen van de musici. Houd de actuele data en tijden in de gaten.
Concert Byzantijns Mannenkoor

Op zondagmiddag 15 april 2018 organiseerde de Stichting Vrienden van de Woudtse Kerk een concert met medewerking van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor uit Hoorn, Noord-Holland.

Het werd een bijzonder concert waarbij typisch Russische Klooster gezangen werden vertolkt. Het koor verklankt de iconen, wierook, kaarsen en menselijke gebeden van het koningklijke Byzantijnse riten in al hun eenvoud en uitbundigheid. De dirigent Grigori Sarolea nam de aanwezigen zeer gepassioneerd mee in de verhalen achter de gezangen. Na de pauze zong het koor een aantal Kozakkenliederen waarin de weemoed van de rovers op de steppen doorklonk.

Na het concert was er op uitnodiging van de Stichting gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten in de Hooiberg. Een bijzonder geslaagd evenement, ook aldus het leuke artikeltje in de Schakel de week erop.

Startbijeenkomst

20 mei 2017 was de eerste kennismakingsbijeenkomst van De Vrienden van de Woudtse Kerk. Jacques Moerman, historicus en schrijver van het boek "’t Woudt", gaf een lezing over de geschiedenis van de kerk. Er was de mogelijkheid om de kerk en haar toren te bezichtigen onder leiding van een van de bouw- en restauratiedeskundigen van de kerk. Het was een geslaagde avond en waarbij we weer een aantal nieuwe donateurs hebben mogen ontvangen.